13 Ağustos 2008 Çarşamba

İçinden Tramvay Geçen Hayatlar


Doğru söylemişsin Karagözüm; ilk yazıyı yazmamak lazım… Ben direk ikinci yazıdan başlıyorum. Kısaca öykümüzü anlatmak istiyorum…

“İçinden Tramvay Geçen Şarkı” ne çok şey katmış hayatlarımıza. Ne kadar çok söylemiş ne kadar çok dinlemişiz farkında olmadan. Çaya ve sigaraya endeksli sohbetlerimizde ne çok pasaj geçmişiz ezbere. Ya bunu yıllar sonra fark edişimize ne demeli…

Aslında fark ettiğimiz, o tramvayın çoktan hayatlarımızın içinden geçip gittiğiydi. Kenarda el sallayalı nice zaman olmuştu da anlayamadık… Zamanımız yoktu ardından yetişemedik. Koşmaya davrandığımızdaysa yorgunduk, bir adım bile atamadık… Ne çok şey yaşamış ne çok örselenmiştik hayatın içinde. Yıllarca burnumuzun ucunu göremedik.

Sonra bir gün, yıllar sonra bir gün, oturup tekrar izledik.

Ferhan Şensoy,”Fırtına benden çok korkarrrr!” dediğinde Hümeyra’nın o muhteşem çıkışını hatırladık. ”Fırtına senden nahhh korkar!” Hafızamız tazelenince sanki hayatımız da tazelendi. Uzaktan da olsa tramvayın sesini duymaya başladık. Üstelik bu defa içinden tramvay geçmiş hayatlara ulaşmak ta istedik.

“Sizin Hayatınızdan hiç tramvay geçti mi?”

3 yorum:

coffeé dedi ki...

geçtiğinde burnumuzun ucunu göremiyorduk. tggz yasalaşmamıştı hala ve hala yasalaşmıyordu. biz kendi yasamızı yaptık ama, tggz biz de uygulanmakta.

geçen tramvayın ardından bakarken, sebebini bilmediğimiz kargaşaların başrol oyuncuları sanarken kendimizi; ne kadar da yan karakterlermişiz onu gördük. duyarlılıklarımıza gereksiz duygusallıklar denildi biz yine duyduk.

ilk seferinde fena kaçırdık tramvayı ama, ikinci gelişinde yasladık dolu hayallerimizi camına,

"eyvallah" diyerek tek kişilik olarak sürdürüyoruz şimdi yolculuğumuzu...

hacivat dedi ki...

Aslına bakarsan sevgili coffeé tek başımıza olmadığımızı görmek için burdayız.
Biz tramvayın ikinci gelişini yakalayan şanslılardanız en azından.Ve şimdi Karagöz ve ben bu tramvaya bilet satmak için çıktık yola.
Demem o ki senin yerin çoktan ayrıldı.Başını cama yaslayıp istediğini hayal edip bizimle paylaşabilirsin..
İyi yolculuklar hayatın merkezine doğru....

coffeé dedi ki...

teşekkür ederiim o zamaan :))